Genom 2 - 3 dimenziós megjelenítésű biológia keretszoftver
Genom 2 - 3 dimenziós megjelenítésű biológia keretszoftver
A Genom 2 egy háromdimenziós megjelenítésű szoftver, amit biológia órákhoz fejlesztettek, az emberi test, állatok, növények és gombák felépítésének szemléletes tanulmányozásához. A szoftver több mint száz modellt tartalmaz, amelyeket kicsinyíteni és nagyítani, valamint mozgatni és forgatni lehet. A Genom 2 kiválóan alkalmas interaktív táblai használatra, de asztali vagy hordozható számítógépen, egér segítségével is lehet benne navigálni, így az otthoni tanulást is támogathatja.
Termékleírás

A szoftverben a nyelvi beállítások alatt látható, hogy a magyaron kívül angol és spanyol nyelv választható, így két tanítási nyelű iskolák számára is ajánlható, hiszen a modellek feliratai - például az emberi testrészek esetén - hozzájárulnak a szakszókincs bővítéséhez. A Genom 2 többféle korosztálynak szól. A főmenüben beállítható, hogy az 1-4., az 5-8. vagy a 9-12. évfolyammal dolgozunk-e, ennek megfelelően különböző összetettségű és részletességű modelleket választhatunk.

A modellek között egy hierarchikus besorolási rendszeren belül lehet tallózni, az előre mentett nézetek pedig gördülékenyebbé teszik a bemutatni kívánt modellek előhívását. A modellek egyes részei kitakarhatók, illetve rajzzal, kiemelésekkel, jegyzetekkel kiegészíthetők, amelyek külön rétegként elmenthetők, és később betölthetők. Organikus menüszerkezete ikonok segítségével segít a navigációban, menüválasztás után a többi lehetőség eltűnik, és csak a választott menü almenüi lesznek láthatóak a továbbiakban.

A szoftverhez felhasználói és tanári kézikönyv is tartozik, amelyek technikai és módszertani segédletként támogatják a Genom 2 oktatási felhasználását.

A Genom 2 az alábbi témakörökben tartalmaz modelleket:

Emberi test Test Csontok és izmok Szervek

Állatok Egysejtű eukarióták Ízeltlábúak Szivacsok Csalánozók Puhatestűek Gyűrűsférgek Tüskésbőrűek Gerincesek

Növények és Gombák Zuzmók és mohák Harasztok Gombák Nyitvatermők Zárvatermők
Az Educatio Digitális Eszköztárban kölcsönözhető tartalmak a "21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció" kiemelt projekt keretén belül kerültek beszerzésre.
Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Projekt száma: TÁMOP-3.1.1-08/1-2008-0002
A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam Társfinanszírozásával valósul meg.